Salade nicoise
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Cherrytomaatjes
- 10 stuk(s) Krieltjes
- 200 g Sperziebonen
- 1 krop(pen) Botersla
In Huis
- 4 stuk(s) Eieren
- 2 blikje(s) Tonijn (op olie)
- 1 tl Dijonmosterd
- 2 el Citroensap
- 1 teen Geperste knoflook
- 8 stuk(s) Ansjovis
- 2 el Zwarte olijven
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Kook de eieren hard in ca 10 minuten in kokend water. Snij in kwarten. Was de cherry tomaatjes en halveer.
- Kook de krieltjes ook ca 10 minuten totdat ze beetgaar zijn (dit kan eventueel in dezelfde pan) en spoel af met koud water.
- Blancheer de sperziebonen in kokend water ca 5 minuten totdat ze beetgaar en nog een beetje knapperig zijn.
- Laat de tonijn uitlekken boven een kommetje. Meng de mosterd en het citroensap door deze olie met een uitgeperste knoflookteen tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de sla en doe in een platte schaal. Verdeel de eieren, krieltjes, sperziebonen, tomaatjes, tonijn, ansjovis en olijven over de sla en giet de dressing erover heen.
- Lekker met een snee brood.