Salade met rabarber, rode biet en gerookte mozzarella
Vegetarisch, Snel klaar, Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks rode biet
- 350 gram rabarber
- amsoi
- 2 stuks roodlof
- 2 bol gerookte mozzarella
- 4 handje spinazie
In Huis
- 2 el suiker
- olie om te bakken
- 6 el olijfolie extra vierge
- 4 el balsamicoazijn
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van ca. 1 cm – dit kost wat meer tijd maar dan zijn ze ook sneller gaar! Doe in een mengkom met een goede scheut olie, peper en zout en hussel goed. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 25 minuten beetgaar. Zet een timer op 15 minuten.
- Was de rabarber en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een ruime kom met de suiker en schuif de laatste 10 minuten naast de bieten in de oven. Laat afkoelen.
- Maak in dezelfde mengkom een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en mosterd.
- Spoel de amsoi af. Snij de steel in stukjes en het blad in dunne repen. Snij de roodlof in bredere ringen, verwijder eventueel het hart.
- Scheur de gerookte mozzarella in stukken.
- Meng de amsoi, roodlof en aangegeven hoeveelheid spinazie door de dressing. Meng de rode bieten en rabarber door de salade en serveer met de gerookte mozzarella.
- Ook lekker met wat geroosterde zonnebloempitten!