Salade met portobello en gebakken krieltjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Krieltjes
- 3 stuk(s) Lente-ui
- 1 cm Gember
- 4 stuk(s) Portobello
- 2 zakje(s) Mosterdbladsla
In Huis
- 3 el Zonnebloemolie
- 1 teentje(s) Knoflook
- 3 el Sojasaus
- 1 el Citroensap
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Kook de krieltjes 10 minuten voor tot beetgaar. Halveer ze. Verhit 1 eetlepel van de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de krieltjes bruin en gaar.
- 2. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Veeg de portobellos schoon met keukenpapier en snij ze in dikke plakken.
- 3. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de lent-ui en gember een halve minuut aan. Voeg de portobello toe en roerbak 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
- 4. Schenk de sojasaus en het citroensap in de pan en voeg het vijfkruidenpoeder toe. Schep om. Breng het geheel op smaak met wat peper.
- 5. Verdeel de sla over vier borden en schep er de portobello over.
- Serveer met de gebakken aardappeltjes