Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Salade met gerookte zalm en grillkaas en peterselie-citroen vinaigrette

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram paarse bataat
  • 1 stuks peen
  • 10 gram peterselie
  • 2 kropje roodlof
  • 2 kropje little gem
  • 8 sneetje rogge vloerbrood
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 20 gram waterkers
  • 200 gram gerookte zalm

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el citroen
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen(tje) knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de paarse bataat en de peen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Maak de dressing. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen en pers het sap uit (ca. 2 el bij 4p). Meng rasp en sap met de peterselie en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de roodlof en little gem in reepjes.
  5. Snij 8 sneetjes van het brood en bak in ca. 5 minuten in de oven tot de broodjes goud bruin zijn.
  6. Verwarm olie in een koekenpannetje. Halveer de blokken grillkaas. Bak in wat olie om en om bruin.
  7. Meng de groenten uit de oven door de dressing. Meng voorzichtig de roodlof, little gem en waterkers erdoor. Verdeel de gerookte zalm en grillkaas over de salade en serveer direct samen met de sneetjes brood.