Salade met gerookte kip, spinazie, peer en knapperige croutons
Snel klaar, Lunch, Bijgerecht
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 sneetjes landbrood
- 2 stronkje roodlof
- 400 gram spinazie
- 2 stuks peer
- 400 gram gerookte kippendij
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el milde olijfolie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de croutons. Snij de sneetjes brood in dobbelsteentjes en hussel in een kom met flink olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
- Maak de vinaigrette. Meng de mosterd, witte wijnazijn, olijfolie extra vierge en milde olijfolie in een grote slabak. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in dunne reepjes. Meng samen met de spinazie in de slabak met de vinaigrette.
- Schil en halveer de peer. Verwijder het klokhuis en snij de peer in reepjes. Snij de kippendij in blokjes.
- Meng de peer en kippendij samen met de spinazie en roodlof. Verdeel de croutons als de rest gemixt is over de salade.