Salade met ei en raapsteeltjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Eieren
- 100 g Raapstelen
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 6 el Olijfolie
- 2 el Balsamicoazijn
- 1 tl Franse mosterd
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 1 blikje(s) Ansjovisfilet
- 10 stuk(s) Zwarte olijven
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snij de eieren elk in 4 parten.
- 2. Klop een dressing van de knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
- 3. Was de raapsteeltjes, snij de ui in ringen en halveer de tomaatjes. Laat de ansjovis uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- 4. Schep de raapstelen, de ui, de tomaatjes, en de ansjovis door elkaar. Schenk de dressing erover. Garneer met de olijven en de partjes ei.