Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Saganaki (gebakken feta) met tomaatjes, aardappelpuree, NZ spinazie, radicchio, citroen en kappertjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 31 WB VEGA saganaki tomaatjes aardappelpuree nz spinazie radicchio citroen kappertjes 2121

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Doré aardappels
  • 300 gram feta
  • 2 stuks sjalot
  • 1 stuks radicchio
  • 1 bakje kappertjes
  • 400 gram pruimtomaatjes
  • 1 stuks citroen
  • 300 gram Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • 8 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • klontje boter (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in 15-20 minuten.
  3. Snij de feta zo dat je één stuk per persoon hebt. Leg in het midden van een grote ovenschaal. Snij de sjalot in partjes. Verwijder het kontje van de radicchio en snij in parten, laat het hart zitten om de partjes bij elkaar te houden. Verdeel samen met de kappertjes, knoflook (gekneusd in de schil) en de pruimtomaatjes rondom de feta. Giet de olijfolie eroverheen, samen met het sap van de citroen. Leg de uitgeknepen citroen helft(en) erbij in de schaal en bestrooi met gedroogde oregano, gedroogde tijm en peper uit de molen.
  4. Bak 20-25 minuten in de oven, tot de olie bubbelt en alles goudbruin kleurt.
  5. Spoel de Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Zet apart.
  6. Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht!) en stamp fijn. Gebruik wat kookvocht, en eventueel een klontje boter, om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. Zet de puree op een laag vuurtje en roer de spinazie erdoor tot het wat geslonken is. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe. Serveer bij de saganaki.