Saffraan bulgur met geitenkaas en geroosterde bloemkool
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g bloemkool
- 1 bakje(s) cherrytomaatjes
- 1 stuk(s) uien
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 20 g rucola
- 30 g bladpeterselie
- 1 stuk(s) geitenkaas
In Huis
- 2 tl garam massala
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 12 draadje(s) saffraan
- 300 g bulgur
- 250 ml kippenbouillon
- 1 teentje(s) geperste knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- naar smaak zeezout
- naar smaak peper uit de molen
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200 C. Meng voor de geroosterde bloemkool de garam masala met de olijfolie en wat zeezout en peper. Verdeel de bloemkool in roosjes en meng goed met de kruidenolie. Bak 20 minuten in het midden van de oven totdat de roosjes beetgaar zijn.
- Maak in de tussentijd de bulgur. Breng de bouillon aan de kook en doe de saffraan erin. Haal van het vuur.
- Halveer de tomaatjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in reepjes. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de ui zachtjes aan totdat deze doorschijnend is geworden. Voeg de knoflook, tomaten, paprika, het paprikapoeder en wat zeezout en peper toe en bak 1 minuut mee. Doe de bulgur en peterselie erbij en overgiet met de hete bouillon. Kook circa 15 minuten met het deksel op de pan. Zet nog 5 minuten in de oven om uit te stomen.
- Brokkel er wat geitenkaas over en serveer met de bloemkool en wat rucola.