Saag paneer met rijst en koriander
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 pakje paneer
- 1 stuks ui
- 1 stuks rode peper
- 300 gram wilde spinazie
- 200 gram winterpostelein
- 2 el yoghurt
- naar smaak koriander
In Huis
- 300 gram rijst
- olie om te bakken
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl kurkumapoeder
- 2 teen knoflook
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de rijst en kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Dep de paneer droog en snij in dobbelstenen van 1 cm. Doe in een mengkom en hussel met het kerriepoeder, peper en flink zout. Bak de paneerblokjes in een koekenpan in goed hete olie al omscheppend bruin. Hou warm.
- Verwarm in een wok een goede scheut olie. Snipper de ui, hak de rode peper fijn en fruit zachtjes aan. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor wat minder pittigheid. Voeg de komijn en kurkumapoeder toe. Bak mee tot het begint te geuren. Hak de knoflook fijn.
- Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge. Hak grof, voeg samen met de knoflook toe aan de wok en laat slinken.
- Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge, hak grof roer door de spinazie en laat slinken. Verwarm de paneer mee in de pan. Voeg de paneer toe en verwarm mee. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de saag paneer met de rijst. Garneer met koriander naar smaak.