Rundvleesstoofschotel met aardappelpuree en venkelremoulade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) sjalot
- 600 g runderstoofvlees
- 1000 g aardappelen kruimig
- 2 stuk(s) venkel
In Huis
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 el bloem
- 1 stuk(s) gedroogde rode peper
- 1 el venkelzaad
- 1 el karwijzaad
- 350 ml rode wijn
- 500 ml groentebouillon
- 150 ml melk
- 25 g boter
- 2 stuk(s) augurk
- 30 g yoghurt
- 30 g mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 el kappertjes
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Voor de venkelremoulade: 30g yoghurt, 30g mayonaise, 1 tl mosterd, 1 el kappertjes, 2 augurken (bij 4p)
- Voor de aardappelpuree: ca. 150ml melk, 25g boter, peper, zout (bij 4p)
- Snipper de sjalot en hak knoflook.
- Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem. Bestrooi de stukjes vlees met wat bloem, peper en zout. Bak het vlees in kleine porties rondom mooi bruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Bak in het overgebleven braadvet de sjalot en knoflook zachtjes 5 minuten aan.
- Voeg de gedroogde en verkruimelde rode peper, venkelzaad en karwijzaad toe en bak even mee.
- Doe het vlees terug in de pan.
- Schenk de wijn erbij en laat grotendeels verdampen.
- Schenk er de bouillon erbij en breng aan de kook. Het vlees moet net aan onderstaan. Doe het deksel op de pan, zet op het kleinste pitje en draai het vuur laag. Laat ca. 2 uur zachtjes garen. Check tussendoor of het niet aanbrandt.
- Maak terwijl het vlees gaart de aardappelpuree. Kook de aardappels in ca. 20 min gaar in wat water met zout. Doe het deksel op de pan.
- Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en roer goed door.
- Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe tot je een mooie smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de venkelremoulade. Snijd de venkel ragdun. Doe in een schaal.
- Snijd de augurk klein en meng met de yoghurt, mayonaise, mosterd en kappertjes. Schep door de venkel en laat intrekken.
- Serveer de rundvleesschotel met de puree en de venkelremoulade.