Runderworst Limousin met gebakken aardappels en Afghaanse sabzi (spinazie)
Rund
- Kooktijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 1 stuks gele paprika
- 1 stuks venkel
- 1 stuks ui
- 2 teen knoflook
- 30 gram koriander
- 600 gram spinazie
- 4 stuks runderworst Limousin
In Huis
- (zonnebloem)olie om te bakken
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in stukjes van 2 cm. Snij de paprika in repen en dan in stukjes van ca. 2 cm. Verwijder het hart en de loof van de venkel en snij in repen. Doe samen in een mengkom met olie, peper en zout. Hussel goed en verdeel zo verspreid mogelijk over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten bruin en gaar.
- Snipper de ui. Verwarm (zonnebloem)olie in een afdekbare wok en fruit de ui zachtjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui en bak zachtjes verder.
- Hak de koriander (incl. steeltjes) grof. Voeg toe, samen met de spinazie (in delen) en een flinke snuf zout. Schep de spinazie om tot ze slinkt, dek af en laat ca. 15-20 minuten zachtjes pruttelen, het is de bedoeling het heel zacht en gaar te maken. Verwijder op het laatst de deksel en laat het vocht verdampen in ca. 5 minuten. Breng de Afghaanse spinazie op smaak met zout en zwarte peper.
- Bak intussen de worsten zachtjes om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten.
- Serveer de worsten met de spinazie, de aardappeltjes en naar smaak wat mayonaise.