Slavink met roerbak van bloemkool, paprika en spinazie met gebakken aardappels
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo aardappels
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 600 gram bloemkool
- 4 slavinken
- 400 gram spinazie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
Recept stappen
- Schil of was de aardappels, snij in schijfjes (zie tip). Giet een klein laagje olie in een grote koekenpan en bak de aardappels aan totdat ze licht gekleurd zijn. Voeg een scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Stoof in ca. 10 minuten gaar, schep af en toe om. Haal de deksel van de pan en bak bruin en knapperig.
- Snipper intussen de ui. Fruit zachtjes in olie in een hapjespan. Snij de paprika in repen en de bleekselderij in halve maantjes. Voeg toe. Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan.
- Braad de slavinken in olie aan en voeg een scheutje water toe. Bak rondom bruin en gaar in ca. 15 minuten.
- Haal als de bloemkool beetgaar is (ca. 10 minuten) de deksel van de pan zodat het vocht kan verdampen. Hak intussen de knoflook fijn en voeg toe. Voeg de spinazie (deze is al gewassen) toe en laat slinken.
- Serveer de slavink met de gebakken aardappels en de roerbak.
- Je kunt de aardappels ook in parten of frietjes snijden en op een ovenschaal uitspreiden. Besprenkel met olie en peper en zout. Bak gaar in een voorverwarmde oven (220 graden) in ca. 30 min.