Rundervink met brightlights snijbiet en gebakken opperdoezers
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) rundervink
- 1000 g opperdoezer aardappels
- 2 bosje(s) snijbiet
- naar smaak peper en zout
- om te bakken boter
- om te bakken olie
Recept stappen
- Haal de vinken uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Was de aardappels grondig en halveer (je hoeft ze niet te schillen). Zet ze in een pan met water en zout op het vuur.
- Kook de aardappels in 8 minuten bijna gaar.
- Was intussen de snijbieten onder koud stromend water. Snijd de snijbieten in zijn geheel in reepjes, leg het loof apart van de steeltjes.
- Giet de aardappels af en snij in kleinere stukken. Zet een koekenpan met een klontje boter en 2 el olie op het vuur. Als de boter een beetje bruin is, bak je de aardappels lichtbruin aan, draai daarna het vuur wat zachter en nog een tijdje lekker bruin laten worden (ca 5 tot 7 minuten).
- Verwarm 2 el olijfolie in een andere koekenpan en bak eerst 3 minuutjes de stelen van de snijbieten aan. Voeg daarna het loof toe, bak tot het iets gaan slinken, nog ongeveer 3 minuten, en bestrooi met een beetje peper en zout. Haal de snijbiet uit de pan en houd warm onder wat folie.
- Bak in dezelfde pan in een klontje boter de vinken gaar.
- Serveer de vinken met de aardappels en snijbiet.