Runderstoofschotel met conchiglie en spruiten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Runderstoofvlees
- 1 stuk(s) Uien
- 1 stuk(s) Winterpeen
- 4 takje(s) Peterselie
- 400 g Verse pasta
- 500 g Spruiten
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olijfolie
- naar smaak Chilipeper gedroogd
- 2 el Bruine suiker
- 1 el Tomatenpuree
- 400 g Gepelde tomaten
- 250 ml Kalfsfond (of bouillon)
- 2 tl Gerookt paprikapoeder
Recept stappen
- 1. Snijd het vlees in blokjes van 2x2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem.
- 2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het vlees in kleine porties rondom bruin. Zet apart.
- 3. Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes 5 minuten aan. Schil de wortel m.b.v. een dunschiller en snijd in stukken van 1 cm. Voeg bij de ui en bak nog 5 minuten mee.
- 4. Voeg de chilipeper, suiker en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk de gepelde tomaat en runderfond erbij. Breng aan de kook en doe het aangebraden vlees terug in de pan.
- 5. Breng weer aan de kook. Doe het deksel op de pan. Zet op het kleinste pitje en draai het vuur laag. Laat ca. 2 uur zachtjes garen. Roer als het vlees mooi gaar is de gerookte paprikapoeder en wat gehakte peterselie erdoor.
- 6. Kook vlak voor het vlees helemaal gaar is de conchiglie volgens gebruiksaanwijzing. Breng een pan met water aan de kook met wat zout. Kook de spruiten hierin gaar in ongeveer 3 minuten. Serveer het vlees over de conchiglie met de spruiten ernaast.