Rundersaucijs met puree en ovengroenten met warme kappertjes-sjalotdressing
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bleekselderij
- 2 stuks venkel
- 1 stuks rode peper
- 1000 gram Frieslander aardappelen
- 2 stuks meiraap
- 1 stuks banaansjalot
- 2 el kappertjes
- 2 el rozijnen
- 4 stuks rundersaucijs
- 2 el peterselie
In Huis
- 2 teen knoflook
- olie om te bakken
- 4 el witte wijn (of water)
- 4 el balsamicoazijn
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 el suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het worteleinde van de stronk bleekselderij en eventueel een klein stukje van de bovenkanten van de stengels. Spoel af en snij in stukken van ca. 5 cm (incl. blaadjes die binnenin zitten). Verwijder het kontje en de loof van de venkel en snij in dunne plakken. Leg samen in een ovenschaal of braadslee.
- Snij de knoflook in plakjes. Halveer de rode peper in de lengte en snij in halve ringetjes – verwijder al dan niet de zaadlijsten voor minder of meer pit. Voeg bij de groenten met wat olie, en zout en peper naar smaak. Voeg ook de wijn toe (of water). Schep om en dek goed af met aluminiumfolie. Bak ca. 35 minuten in de oven. Zet een wekker op 20 minuten.
- Schil de aardappels en meiraap en snij in stukken. Breng aan de kook in een laagje water met zout. Kook gaar in 15-20 minuten.
- Maak de dressing. Snipper de sjalot heel fijn en meng in een kommetje met de kappertjes (even grof snijden), rozijnen, balsamicoazijn, olijfolie extra vierge en suiker. Schep de groenten om als de wekker gaat, voeg de dressing toe en schep nog een keer goed om. Zet nog 15 minuten terug.
- Bak de worstjes in ca. 15 minuten in wat olie zachtjes bruin en gaar.
- Hak de peterselie fijn.
- Giet de aardappel en meiraap af (bewaar wat kookvocht) en stamp tot grove puree met een goede scheut olijfolie en evt. wat kookvocht, peper en zout naar smaak.
- Proef de groenten, breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie. Serveer bij de puree en de worstjes.