Rundergehakt met borlottibonen, spitskool, piccalilly en lof-wortel slaatje
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 400 gram rundergehakt gekruid
- 1 stuks gele ui
- 200 gram wortel
- 500 gram spitskool
- 2 stronkjes roodlof
- 2 blikjes bruine bonen
- 2 stengels lente-ui
- piccalilly naar smaak
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- mespuntje chilivlokken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm olie in een grote afdekbare wok. Bak het gehakt rul.
- Snipper intussen de ui. Voeg bij het gehakt als het rul is en bak rustig verder.
- Schil de wortel en snij in halve maantjes (of kwarten, als het dikkere wortels zijn). Doe een kwart in een slakommetje en zet weg. Voeg de rest bij het gehakt en bak rustig verder.
- Snij de spitskool in reepjes. Voeg toe als de ui glazig is en roerbak even mee. Hak de knoflook fijn en bak mee. Voeg, als je van pittig houdt, wat gedroogde chilivlokjes toe. Dek af en laat ca. 8 minuten garen. Schep tussentijds om.
- Snij de roodlof in ringen, verwijder indien gewenst het hart. Voeg bij de achtergehouden wortel. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout en meng door de salade.
- Giet en spoel de bonen af in een vergiet en voeg bij het gehaktmengsel. Warm mee terwijl je stevig omschept. De bonen mogen een beetje stuk gaan, daar wordt het smeuïger van.
- Snij de lente-ui (incl. veel van het groen!) in ringetjes. Bak een minuutje mee zodat ze iets slinken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer het gerecht met de piccalilly en de salade erbij.
- Goed te weten: Het gehakt is gekruid met mosterdzaad, paprika-, gember-, koriander-, komijn-, chili-, knoflookpoeder, peper en zout.