Runderchipolata met lauwwarme linzensalade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 g Wortelpeterselie
- 1 stuk(s) Ui klein
- 8 stuk(s) Chipolataworst
- 2 bosje(s) Raapstelen
In Huis
- 250 g Berglinzen
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Olie
- 1 stuk(s) Laurier
- 1 tl Tijm
- 300 ml Water
- 1 teentje(s) Knoflook voor dressing
- 3 el Olijfolie voor de dressing
- 1 tl Mosterd
- 1 el Balsamicoazijn
- 1 tl Zout
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Snipper de ui en hak 1 teentje knoflook zeer fijn. Schil de wortelpeterselie en snij in kleine stukjes.
- Verhit 1 el olie in een soeppannetje met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook zachtjes 5 minuten tot deze glazig is.
- Voeg de linzen, het laurierblad, de tijm en de wortelpeterselie toe en schep om. Giet er het kokende water bij en laat op laag vuur met de deksel op de pan ca. 40 minuten zachtjes koken. Let op dat het niet droog kookt, voeg zo nodig nog een beetje water toe. Het is niet nodig zout door de linzen te doen, dat doe je al in de dressing.
- Maak in de tussentijd de vinaigrette. Knijp 1 teentje knoflook in kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) 1 tl zout goed doorheen. Op deze manier komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er dan de mosterd door en klop vervolgens de azijn en de 3 el olie er door. Zet even weg.
- Snij de worteltjes van de steeltjes raapsteel en was ze schoon. Snij de bosjes raapsteel dan in 2 of 3 stukken.
- B ak als de linzen bijna gaar zijn de chipolataworstjes mooi bruin en gaar. Check of de linzen goed gaar zijn, laat anders nog even doorkoken.
- Doe de warme linzen op een schaal en schep de dressing er doorheen. Roer daarna de raapstelen erdoor. Ze zullen dan nog iets slinken.
- Serveer de linzen salade met worstjes.
- Voor de vinaigrette: 1 teentje knoflook, 1tl zout, 1tl mosterd, peper, 1 el balsamico azijn, 3 el (extra vierge) olijfolie