Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Runderchipolata met gebakken aardappelen, witlof en winterpostelein pesto

Rund

  • Totale tijd minuten
20 ED741

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram spruitjes
  • 4 stuks witlof
  • 500 gram aardappelen Nicola
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 75 gram winterpostelein
  • 8 stuks runderchipolata

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 tl citroensap (mag uit flesje)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 ml milde olijfolie
  • mayonaise naar smaak (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schoon de spruitjes en halveer. Halveer de witlof (laat het hart zitten). Verdeel over een met bakpapierbekleden bakplaat. Leg de witlof op de snijkant. Besprenkel de groenten met olijfolie, citroensap (2tl bij 2p) peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.
  3. Was de aardappelen en schil de wortelpeterselie en snij in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak een paar minuten aan. Dek goed af, zet het vuur laag en laat in ca. 15 minuten beetgaar stomen. Haal, als ze beetgaar zijn, de deksel van de pan. Voeg nog wat olie en het paprikapoeder toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snij de winterpostelein grof. Was m.b.v. een slacentrifuge. Hak de knoflook grof en doe samen met de postelein en witte wijnazijn in het bakje van de staafmixer. Hak fijn. Voeg de milde olijfolie toe, zodat er een dikke pistou ontstaat. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
  5. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de chipolata worstjes in ca. 8 minuten gaar.
  6. Serveer de ovengroenten met de chipolata worstjes, aardappelen, wortelpeterselie en naar smaak eventueel wat mayonaise. Garneer met de pistou.