Runderburger met groentenroerbak en rijst
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram volkoren basmatirijst
- 1 stuks ui
- 2 stuks rode paprika
- 1 stuks courgette
- 4 stuks runderburger
- 600 gram spinazie (gewassen)
- 225 gram crème fraîche
In Huis
- 480 ml water (voor de rijst)
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Zet de rijst op met de aangegeven hoeveelheid water en zout, breng aan de kook en laat zachtjes in 25 minuten gaar en droog koken. Liefst met behulp van een vlamverdeler, heb je die niet? Voeg voor de zekerheid iets meer water toe.
- Snij de ui in halve ringen. Verwarm olie in een pan en bak de ui zachtjes aan. Voeg een flinke snuf zout toe. Snij de paprika in reepjes. Snij de courgette in blokjes. Voeg beide bij de ui. Zet het vuur hoger en roerbak 5 minuten mee.
- Bak de runderburgers zachtjes in wat olie in 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Pers de knoflook bij de ui, paprika en courgette als deze beetgaar zijn en bak nog even mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat slinken. Roer de crème fraîche er doorheen als de spinazie is geslonken. Breng goed op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap.
- Serveer met de rijst en de burgers.