Runderburger met geroosterde meiraap en tomatensalade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 meiraap
- 4 bladeren groene batavia sla
- 2 coeur de boeuf tomaten
- 1 lente-ui
- 2 takjes koriander
- 150 ml yoghurt
- 4 takjes dille
- 4 runderburgers
In Huis
- 6 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook met schil
- 1 el azijn
- 1 tl mosterd
- 2 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 el boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de rapen en snij de helften in halvemaantjes van 2 cm.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel de meiraap erover. Besprenkel met 2 eetlepels olie en voeg de ongepelde knoflooktenen toe. Bestrooi met peper en zout. Schep om zodat alles met olie bedekt wordt. Bak de rapen in ca. 45 min in de oven gaar. Schep halverwege om.
- Maak in de tussentijd de salade. Leg de sla op een schaal. Snij de tomaten en leg op de sla. Meng een dressing van 3 eetlepels olijfolie, de azijn en de mosterd. Schenk over de tomaten. Snij de lente-ui in ringetjes en strooi samen met de korianderblaadjes over de salade.
- Snij de dille fijn en meng met de yoghurt, de citroenrasp en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de burgers met zout en peper en bak om en om ca. 5 minuten.
- Smeer de gepofte knoflook over de meiraap en serveer met de yoghurt-dillesaus, de salade en de burgers.