Runderburger en gebakken ei op brioche met een funky spitskoolsalade
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram spitskool
- 3 el yoghurt
- 1 stuks venkel
- 150 gram hart van bleekselderij
- 4 stuks ruderburger
- 3 el koriander, gehakt
- 1 stuks rode peper
- 4 stuks eieren
- 4 stuks briochebollen
- 100 gram cherrytomaatjes
- 8 blaadjes raapsteel
In Huis
- 4 el (milde) olijfolie
- 1 tl mosterd
- 2 el citroensap (mag uit een flesje)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Snij de spitskool in dunne sliertjes. Doe in een slabak en voeg de yoghurt en wat zout toe. Kneed een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden.
- Maak in een kom de vinaigrette van de (milde) olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Snij het hart (binnenste lichtgroene gedeelte) van de bleekselderij in dunne plakjes. Meng door de vinaigrette.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de burgers een paar minuten per kant of wat langer als je ze liever doorbakken hebt.
- Hak de koriander fijn. Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Snij in halve ringetjes. Voeg bij de spitskool.
- Haal de burgers uit de pan en hou warm. Bak een spiegelei per persoon. Verwarm intussen een grillpan. Snij de broodjes open, besprenkel met wat olie en bak ze aan beide zijden warm en een beetje bruin.
- Snij de tomaatjes in dunne plakjes.
- Meng de spitskool met de venkel en bleekselderij en check op zout en peper.
- Beleg elk broodje met een paar blaadjes raapsteel, wat plakjes cherrytomaat, een burger, wat mayo en een spiegelei. Serveer de spitskool-venkelsalade erbij.