Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rumbledethumps met runderrookworst

Rund

  • Totale tijd minuten
Winterposteleinquiche | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Runderrookworst
  • 600 g Koolraap
  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 200 g Boerenkool
  • 150 g Geraspte kaas

In Huis

  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
  • 2 klontje(s) Boter
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een grote pan met water en wat zout op voor de koolraap, aardappels en boerenkool.
  3. Was voor de zekerheid de boerenkool in een vergiet en laat uitlekken.
  4. Snij circa 600 gram van de koolraap af, schil deze en snij in stukken. Voeg direct toe aan het water en doe de deksel op de pan.
  5. Schil dan ook de aardappels en snij in gelijke stukken. Gooi bij de koolraap. Leg daar bovenop de boerenkool en sluit af met een deksel. Kook vanaf dat het water kookt in circa 20 minuten tot zacht en gaar.
  6. Zet een pannetje water op het vuur en verwarm daar langzaam gedurende 20 minuten de rookworsten in (in het plastic). Zorg dat het water niet gaat koken.
  7. Stamp de koolraap, aardappels en boerenkool samen met een klont boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel het mengsel in ovenschaal en besprenkel er 150 gram geraspte kaas overheen. Maak af met een paar klontjes boter. Hoef niet, wel lekker!
  9. Schuif gedurende 15 minuten in de oven tot dat er een mooi bruin korstje op zit.
  10. Serveer de rumbledethumps met de rookworst en mosterd.