Rucolastamppot met varkensoester en champignons
Varken
- Totale tijd minuten
![Dekrat Header](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/DeKrat-Header.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=f0686a6a986c3782f74f98115e9842fc)
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Aardappelen kruimig
- 1 bakje(s) Champignons
- 4 stuk(s) Varkensoester
- 250 g Cherrytomaatjes
- 15 g Basilicum
- 2 zakje(s) Rucola
In Huis
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Boter
- 150 ml Melk
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Bereid in de tussentijd dechampignons en devarkensoesters.
- Snijd de champignons in plakjes en bak ze in wat hete olie tot ze mooie bruine randjes krijgen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de varkensoesters met peper en zout.
- Bak ze in de hete boter om en om bruin en gaar in ca. 8 min.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
- Verwarm de melk.
- Stamp de aardappelen met steeds een scheutje melk fijn met de pureestamper tot je een smeuïge puree hebt.
- Roer er de kaas door.
- Schep er de rucola, basilicum en tomaten door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de champignons op de varkensoesters samen met de stamppot.