Rucola-stamppot met baharatgehakt en tomatensaus
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Frieslander aardappels
- 400 gram varkensgehakt baharat-kurkuma
- 1 stuks rode ui
- 2 stuks paprika
- 1.5 blik tomatenstukjes
- 1 stuks sinaasappel
- 1 zakje rucola
- 1 bosje peterselie
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- scheut melk
- klont boter
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook in ca. 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak het gehakt rul (er zit al zout in).
- Snipper intussen de ui. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes van ca. 1.5 cm. Voeg alles samen als het gehakt rul is en bak een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenstukjes toe. Snij de sinaasappel in plakjes er leg in de saus. Dek af en laat 8-10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Hou een handje rucola apart voor bij de pulled chicken. Hak de rest grof. Hak de peterselie fijn.
- Stamp de aardappels fijn met een flinke klont boter en melk en roer de rucola erdoorheen terwijl je de pan op een laag vuurtje laat staan. Zo slinkt de rucola een beetje. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rucola-stamppot met baharatgehakt. Garneer met de peterselie.
- Goed om te weten: Het gehakt is al gezouten en gekruid met 1.5 el baharatkruiden en 0,25 el kurkuma bij 4p.