Royale winterse maaltijdsalade met Beemster valery aardappeltjes, spruitjes, sojaboontjes, olijven, pompoenpitten en veldsla
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram spruiten
- 600 gram Beemster Valery aardappelen
- 300 gram wortelpeterselie
- 30 gram pompoenpitten
- 1 stuks citroenrasp- en sap
- 350 gram kastanjechampignons
- 1 blikje sojaboontjes
- 1 bakje olijven
- 50 gram veldsla
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 80 ml olijfolie extra vierge
- 4 el witte wijnazijn
- 2 el vegan mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 teen knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rasp de citroenschil en bewaar.
- Maak de spruitjes schoon en halveer. Was de aardappeltjes, snij in blokjes van 2 cm. Schil de wortelpeterselie en snij in iets kleinere blokjes. Doe in een mengkom en knijp de citroen erover (ca. 2 el bij 4p). Meng met olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Bak de pompoenpitjes op zacht vuur in een droge koekenpan (groot genoeg voor de champignons straks). Zet weg.
- Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, vegan mayonaise, mosterd en citroenrasp. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de kastanjechampignons in vieren. Bak ca. 5 minuten in wat olie op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de sojaboontjes eventjes in hun eigen vocht en giet af en laat uitlekken.
- Snij de kalamata olijven in stukjes. Doe de sojaboontjes, veldsla, champignons en geroosterde groenten in een grote serveerschaal. Meng de dressing er goed doorheen. Garneer met de pompoenpitjes en olijven en serveer.