Royale winterse maaltijdsalade met Beemster Valery aardappeltjes, spruitjes, sojaboontjes, zonnebloempitten en veldsla
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram spruiten
- 600 gram Beemster valery aardappelen
- 300 gram wortelpeterselie
- 40 gram zonnebloempitten
- 1 stuks citroenrasp
- 0.75 zakje veldsla
- 400 gram kastanjechampignons
- 200 gram sojaboontjes gedroogd
In Huis
- olie om te bakken
- 6 el olijfolie extra vierge
- 4 el witte wijnazijn
- 2 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- NB: Als het goed is heb je de boontjes al geweekt en gekookt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de spruitjes schoon en halveer. Was de aardappeltjes, snij in blokjes van 2 cm. Schil de wortelpeterselie en snij in iets kleinere blokjes. Doe in een mengkom en meng met olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Rooster de zonnebloempitjes op zacht vuur in een droge koekenpan (groot genoeg voor de champignons straks) tot goudbruin. Zet weg.
- Rasp de citroenschil. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mayonaise, mosterd en citroenrasp. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Was de veldsla met behulp van een de slacentrifuge. Verwijder eventueel kluitjes.
- Snij de kastanjechampignons in vieren. Bak ca. 5 minuten in wat olie op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de sojaboontjes nog eventjes op. Je hebt ze als het goed is al geweekt en voorgekookt.
- Doe de sojaboontjes, veldsla, champignons en geroosterde aardappels en groenten in een grote serveerschaal. Meng de dressing er goed doorheen (verdun zo nodig met een drupje water). Garneer met de zonnebloempitjes en serveer.