Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Royale maaltijdsalade met chioggia- en rode bietjes, sperziebonen, sinaasappel en pittige cashewdressing

Vegan

  • Totale tijd minuten
Royale maaltijdsalade met chioggia en rode bietjes sperziebonen sinaasappel en pittige cashewdressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram rode bieten
  • 500 gram krieltjes
  • 300 gram sperziebonen
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 stuks sinaasappel
  • 4 tl mierikswortel
  • 1 blikje sojabonen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks chioggia biet
  • 1 zakje babyleaf slamix
  • bleekselderij (optioneel)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. NB. Als het goed is heb je de cashewnoten al geweekt. Dit is niet perse noodzakelijk, maar daardoor wordt de structuur egaler.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een klein laagje gezouten water op voor de sperzieboontjes.
  3. Schil en snij de rode bieten in dunne partjes. Halveer de krieltjes. Meng met olijfolie, peper en zout en leg op een met bak papier beklede bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  4. Verwijder de steeltjes van de boontjes (het puntje kan je laten zitten) en halveer. Kook vanaf dat het water kookt in ca. 6 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af.
  5. Maak de saus. Giet de cashewnoten af. Rasp de sinaasappel (zie tip) en pers 4 el (bij 4p) van het sap (bewaar de rest voor partjes later). Schil en rasp de mierikswortel. Hak de knoflook grof. Doe samen met de witte wijnazijn (of witte balsamicoazijn als je hebt), olijfolie extra vierge en mosterd in de keukenmachine of bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
  6. Verwarm de sojabonen zachtjes in eigen vocht in het pannetje waar de sperziebonen in hebben gezeten.
  7. Halveer de cherrytomaatjes. Schil de chioggia biet en snij in zo dun mogelijke plakjes (liefst m.b.v. een mandoline). Verdeel de rest van de sinaasappel in partjes.
  8. Giet en spoel de sojaboontjes af. Meng voorzichtig met de tomaatjes, sla, sperziebonen, rode bieten, krieltjes, plakjes chioggabiet en partjes sinaasappel. Meng de dressing erdoor en serveer.
  9. Snij evt. nog wat boogjes bleekselderij en voeg toe.
  10. Sinaasappel en mierikswortel rasp je het beste met een zesteur. Wij zweren bij die van Microplane.