Roti met zwarte bonen en champignons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 g Zwarte bonen
- 1 stuk(s) Peen
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 pot(je) Passata
- 250 g Champignons
- 1 pakje(s) Feta
- 1 pak(ken) Roti-vellen
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 stuk(s) Gele paprika
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 tl Chilipoeder
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Korianderpoeder
- naar smaak Limoensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Week de bonen 24 uur van te voren in een grote pan water.
- 2. Spoel de bonen en doe ze terug in de pan. Zet ze ruim onder water en kook ze in 1 tot 1,5 uur gaar met een beetje zout. Giet ze af en zet weg.
- 3. Snij de peen in dunne plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in reepjes.
- 4. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak hierin de ui zachtjes 5 minuten aan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de chilipoeder, komijnpoeder en korianderpoeder toe en bak even mee. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Schenk de passata er bij en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de gare bonen toe en laat ze nog 10 minuten meekoken. Check op peper en zout.
- 5. Snij de champignons in plakjes. Doe de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
- 6. Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie.
- 7. Doe de bonensaus en champignons op een schaal. Knijp er wat limoensap over. Bestrooi met feta en eventueel nog wat koriander.
- Serveer met de roti.
- <br>LET OP: bereidingstijd is excl. voorbereiding van de bonen.<br>Tip: Vleeseters kunnen de champignons vervangen door wat reepjes gebakken varkensfilet of merguez.