Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Roti met vegetarische gyros, venkel-veldsla en koolraapfriet

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2683 Roti Met Vegetarische Gyros Venkelveldsla En Koolraapfriet

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram koolraap
  • 2 venkels
  • 1 rode ui
  • 1 bakje zure room
  • 2 pakken vegetarische kipstuckjes
  • 1 bakje gyroskruiden*
  • 2 zakjes veldsla
  • 4 roti-vellen

In Huis

  • zonnebloemolie (naar smaak)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 1 el mayonaise
  • 4 el olijfolie
  • mayonaise (naar smaak)
  • 3 el olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kipstuckjes vast uit de koelkast. Zet een grote pan met water en zout op voor de koolraapfrieten. Halveer de koolraap en schil de aangeven hoeveelheid. Snij in plakken van 1 cm, dan in repen van 1 cm en vervolgens in frieten. Kook 3-4 min voor. Laat goed uitlekken en doe in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met wat zonnebloemolie en hussel om zodat alles goed bedekt is. Schuif voor ca. 25 min in de oven. Schud halverwege even om.
  2. Halveer de venkel, verwijder het hart en snij in zo dun mogelijke plakjes.
  3. Meng in een slakom de witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Voeg de venkel toe en zet weg. Later komt de olie erbij.
  4. Snij de rode ui in halve ringen, doe in een kommetje en voeg de rode wijn azijn toe. Zet weg maar hussel wel af en toe om zodat de azijn goed in de ui trekt.
  5. Snij met een scherp mes de kipstuckjes wat kleiner zodat je ze lekker knapperig kan bakken. Doe in een kom met de gyroskruiden en de olie om te bakken. Hussel goed om en bak in een goed hete koekenpan de stukjes lekker knapperig.
  6. Meng de zure room met de mayonaise en wat peper en zout en zet op tafel. Pak de roti-vellen ieder afzonderlijk in aluminiumfolie in en leg ca. 5 min bij de koolraap in de oven om op te warmen. Haal de koolraapfriet uit de oven en bestrooi met peper en zout.
  7. Leg de veldsla op een schaal, meng 3 el olijfolie (bij 4p) door de venkel en verspreid de venkel over de veldsla. Zet op tafel.
  8. Laat iedereen zijn eigen roti-vel beleggen met de zure room, de veldsla en venkel, de rode ui en de kipstuckjes. Serveer de koolraapfrietjes erbij met evt. nog wat mayonaise.