Roti met Peas Maker, snijbonen, wortel en peterselie
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 200 gram wortel
- 1 bakje Surinaamse masalaspecerijen
- 2 stuks Roma tomaat
- 600 gram aardappelen Agria
- 80 gram Peas Maker stukjes
- 400 gram snijbonen
- 2 el sriracha zonder MSG
- 0.5 bosje peterselie
- 4 stuks rotivel
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 blokje bouillon
- 600 ml water
Recept stappen
- Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit enkele minuten op laag vuur. Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Voeg toe als de ui glazig is. Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee. Voeg de Surinaamse masala specerijen toe en bak 1 minuut mee. Snij de tomaat in blokjes en voeg toe. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en roer goed door.
- Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Voeg toe bij de ui en wortel samen met het water. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 minuten op laag vuur koken.
- Doe de Peas Maker stukjes in een kom en giet hier gekookt water op. Laat 5-10 minuten wellen (niet langer). Giet af en laat goed uitlekken.
- Zet een pan met een klein laagje gezouten water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in dunne reepjes van ca. 0,5 cm. Kook afgedekt in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel kort koud af en laat goed uitlekken.
- Voeg na 10 minuten de uitgelekte Peas Maker stukjes en de sriracha bij de aardappelen. Roer door en zorg dat alle stukjes goed onder water staan. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes koken. Schep tussentijds om en voeg eventueel wat extra water toe. Roer op het einde de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper.
- Hak de peterselie grof.
- Besprenkel de rotivellen met wat water en verwarm kort in een koekenpan of in de magnetron.
- Serveer de groenten en Peas Maker stukjes met de roti, peterselie en eventueel extra sriracha naar smaak.
- Goed om te weten: De Surinaamse masalaspecerijen zijn van H. Nandan met daarin: koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, fenegriek, uienzaad, zwarte peper, gember. Kan sporen van selderij en sesam bevatten.