Roti met een eitje en een curry van palmkool, koolraap
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks witte ui
- 300 gram witte kool
- 500 gram Frieslander aardappelen
- 300 gram koolraap
- 8 stuks eieren
- 300 gram palmkool
- 3 stuks rotivellen
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 2 el kerriepoeder
- 1 el tomatenpuree
- 600 ml water
Recept stappen
- Snipper de ui. Verhit wat olie in een grote koekenpan of wok en bak zachtjes ca. 10 minuten goudbruin. Voeg zout bij de ui als ze glazig is.
- Snij de witte kool in fijne reepjes. Hak de knoflook fijn.
- Schil de aardappels en snij in blokjes van 1.5 cm. Schil de koolraap en snij in blokjes van 1 cm.
- Voeg de knoflook, witte kool en de specerijen (korianderpoeder, komijnpoeder en kerriepoeder) bij de ui en bak omscheppend een minuutje mee. Maak een ruimte vrij in het midden en bak daar de tomatenpuree (1 el bij 4p) een minuutje zodat het zuur er wat afgaat.
- Schep de aardappelen en koolraap erdoor en roerbak even mee. Schenk er het water bij totdat de aardappelen half onder staan. Breng aan de kook, dek af en laat 6 minuten sudderen.
- Zet de eieren op in koud water. Dek af. Kook vanaf dat het water kookt 4-5 minuten.
- Verwijder de nerf uit de palmkool en snij in dunne reepjes. Voeg bij de bijna gare aardappels en kook nog ca. 6 minuten tot de palmkool beetgaar is en de koolraap gaar.
- Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie (of afgedekt in de magnetron). Pel de eieren.
- Check de curry op zout en peper, laat eventueel nog een beetje inkoken als nodig.
- Halveer de eieren en leg in de curry. Serveer direct met een half rotivel per persoon.