Rosti van zoete aardappel en knolselderij met palmkool uit de wok met oude kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Knolselderij
- 300 g Zoete aardappel
- 2 stuk(s) Sjalot
- 5 stuk(s) Eieren
- 300 g Palmkool
- 150 ml Yoghurt
- 3 el Kruidenolie
- 2 el Lente-ui
- 100 g Oude kaas
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 50 g Bloem
- 1 klont(en) Boter
- om te bakken Olie
- 1 el Mayonaise
- 1 kneepje Citroensap (uit flesje)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Schil de knolselderij en snij grof. Boen de zoete aardappel schoon of schil hem en snij grof. Hak de helft (!) van de ui grof en snipper de rest van de ui fijner (bewaar voor later).
- 2. Hak de stukken knolselderij, zoete aardappel en de grof gesneden ui met behulp van de keukenmachine (of in porties in het bakje van de staafmixer) fijn.
- 3. Klop de eieren los, knijp de helft(!) van de knoflook er boven, doe de bloem erbij en flink wat peper en zout. Roer goed door en voeg de groenten toe. Meng goed.
- 4. Fruit in een klont boter de andere helft van de ui zachtjes aan. Was intussen de palmkoolbladeren, snij met een scherp mes de harde nerf eruit en snij het blad in reepjes.
- 5. Hak de andere helft van de knoflook. Voeg palmkool en knoflook bij de ui, roerbak even mee, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 10-15 minuten gaar stoven.
- 6. Verhit olie in een grote koekenpan. Bak 2 rosti’s per persoon, zo nodig in twee keer. Doe hoopjes van een flinke eetlepel van het beslag in de pan en druk een beetje plat. Bak zachtjes ca. 3 minuten per kant goudbruin. Hou warm op een bord onder folie.
- 7. Meng de yoghurt, kruidenolie, mayonaise, peper en zout. Snij de lente ui heel fijn en voeg toe.
- 8. Rasp de oude kaas en roer door de palmkool. Warm goed door en breng op smaak met peper en eventueel een kneepje citroensap (uit een flesje).
- 9. Serveer de rosti met het sausje van yoghurt en de palmkool erbij.