Rosti van zoete aardappel en knolselderij met paksoi uit de wok en kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram knolselderij
- 300 gram zoete aardappel
- 2 stuks ui
- 5 stuks eieren
- 2 stuks paksoi
- 150 ml yoghurt
- 3 el kruidenolie
- 2 el lente-ui
- 100 gram belegen kaas
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram bloem
- naar smaak peper en zout
- 1 klonten boter
- om te bakken olie
- 3 el kruidenolie
- 1 el mayonaise
- 1 kneepje citroensap (uit flesje)
Recept stappen
- Schil de knolselderij en snij grof. Boen de zoete aardappel schoon of schil hem en snij grof. Hak de helft (!) van de ui grof en snipper de rest van de ui fijner (bewaar voor later).
- Hak de stukken knolselderij, zoete aardappel en de grof gesneden ui met behulp van de keukenmachine (of in porties in het bakje van de staafmixer) fijn.
- Klop de eieren los, knijp de helft(!) van de knoflook er boven, doe de bloem erbij en flink wat peper en zout. Roer goed door en voeg de groenten toe. Meng goed.
- Fruit in een klont boter de andere helft van de ui zachtjes aan. Was intussen de paksoi en snij het blad in reepjes.
- Hak de andere helft van de knoflook. Voeg paksoi en knoflook bij de ui, roerbak even mee, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 10-15 minuten gaar stoven.
- Verhit olie in een grote koekenpan. Bak 2 rosti’s per persoon, zo nodig in twee keer. Doe hoopjes van een flinke eetlepel van het beslag in de pan en druk een beetje plat. Bak zachtjes ca. 3 minuten per kant goudbruin. Hou warm op een bord onder folie.
- Meng de yoghurt, kruidenolie, mayonaise, peper en zout. Snij de lente ui heel fijn en voeg toe.
- Rasp de kaas en roer door de paksoi. Warm goed door en breng op smaak met peper en eventueel een kneepje citroensap (uit een flesje).
- Serveer de rosti met het sausje van yoghurt en de paksoi erbij.