Rosti met Nieuw Zeelandse spinazie, belegen kaas en koolrabi appel salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Aardappelen kruimig
- 1 stuk(s) Ui
- 2 stuk(s) Koolrabi
- 2 stuk(s) Appel
- 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
- 1 stuk(s) Sjalot
- 200 g Boerderijkaas
- 1000 g Nieuw-Zeelandse spinazie
In Huis
- Olijfolie om te bakken
- 1 klont(en) Boter
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Witte wijnazijn
- 1 teen Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Schil en rasp de aardappels grof. Snipper of rasp de ui fijn. (Of gebruik een keukenmachine). Meng aardappel en ui door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan, voeg de geraspte aardappel en ui toe en druk goed aan (als een soort grote pannenkoek). Bak circa 8 minuten op laag vuur. Draai om met behulp van een groot bord of plank, voeg een klontje boter toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten.
- 2. Maak intussen een dressing van olie en azijn, peper en zout (eventueel met nog wat yoghurt en/of mayo als je daar meer zin in hebt).
- 3. Snij een stuk van de onderkant van de koolrabi en schil hem goed (met name de onderkant, daar zitten taaie draden) en snij in kleine blokjes. Snij de appel in kleine stukjes. Neem de binnenste stengels van de bleekselderij (het hart), snij in dunne plakjes en meng samen met de appel, koolrabi en dressing. Zet even weg.
- 4. Leg de rösti op een bord en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
- 5. Pel en snipper de sjalot. Pel en snij de knoflook fijn. Snij de kaas in kleine blokjes. Haal de blaadjes Nieuw Zeelandse spinazie van de dikkere stelen (je houdt ongeveer de helft over aan gewicht). Verhit een beetje olie in een wok en bak daarin de sjalot tot glazig. Voeg dan knoflook en Nieuw Zeelandse spinazie toe totdat deze slinkt. Laat het teveel aan vocht weglopen. Voeg de blokjes kaas toe, zet het vuur uit en roer een paar keer om.
- 6. Leg op elk bord een taartpunt rösti, leg de spinazie ernaast en geef de koolrabi-appel-bleekselderijsla erbij.
- <br>Let op: je hebt vaker ui, bleekselderij en aardappel nodig deze week.