Rosti met Nieuw Zeelandse spinazie, belegen kaas en koolrabi-appel salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Koolrabi
- 2 stuk(s) Appel
- 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
- 500 g Aardappelen vastkokend
- 1 stuk(s) Uien
- 2 zak(ken) Nieuw-Zeelandse spinazie
- 200 g Belegen boerenkaas
- 1 stuk(s) Sjalot
In Huis
- 1 teen Knoflook
- 3 el Olijfolie
- 1 el Witte wijnazijn
- 4 el Olijfolie om te bakken
- naar smaak Peper en zout
- 1 klontje(s) Boter
Recept stappen
- 1. Schil en rasp de aardappels grof. Snipper de ui fijn.Meng aardappel en ui door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan, voeg de geraspte aardappel en ui toe (als een soort grote pannenkoek), druk goed aan en bak circa 5 minuten op laag vuur. Draai om met behulp van een groot bord of plank, voeg een klontje boter toe aan de pan en bak nog eens vijf minuten.
- 2. Maak intussen een dressing van olie en azijn, peper en zout (of yoghurt en mayo als je daar meer zin in hebt).
- 3. Snij een stuk van de onderkant van de koolrabi en schil hem goed (met name de onderkant, daar zitten taaie draden) en snij in kleine blokjes. Snij ook de appel in kleine stukjes. Neem de binnenste stengels van de bleekselderij (het hart), snij in dunne plakjes en meng samen met de appel, koolrabi en dressing. Zet even weg.
- 4. Leg de rösti op een bord en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
- 5. Pel en snipper de sjalot. Pel en snij de knoflook fijn. Snij de kaas in kleine blokjes. Haal de blaadjes spinazie van de stelen. Verhit een beetje olie in een wok en bak daarin de sjalot tot glazig. Voeg dan knoflook en spinazie toe totdat de spinazie slinkt. Laat het teveel aan vocht weglopen. Voeg de blokjes kaas toe en zet het vuur uit.
- Leg op elk bord een taartpunt rosti, leg de spinazie ernaast en geef de koolrabi-appel-bleeksla erbij.