Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Roomyoghurt met stoofpeertjes en citroen

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks stoofperen
  • 250 ml Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 1 stuk(s) vanillestokje
  • 750 ml rode wijn
  • 100 gram suiker (voor de peertjes)
  • 1 stuk(s) kaneelstokje
  • 1 stuk(s) sinaasappel
  • 250 ml slagroom
  • 20 gram suiker (voor de slagroom)
  • naar smaak citroen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190 C. Schil de peren met het steeltje er nog aan. Zet de peren in een pan waar ze precies in passen.
  2. Splijt het vanillestokje en schrap het zaad eruit. Doe beiden in de pan bij de peren. Schenk er de wijn over en doe er de suiker, het kaneelstokje, de rasp en sap van de sinaasappel bij en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en zet 2 uur in de oven. Na 2 uur moeten de peren gaar en rood zijn. Zo niet laat dan nog even verder garen. NB. Check of er nog voldoende vocht in de pan zit.
  3. Maak terwijl de peren in de oven staan de roomyoghurt. Klop de slagroom op met 20 gram suiker (bij 4p) en meng door de yoghurt.
  4. Serveer de warme peren op de roomyoghurt. Rasp er wat citroenschil over en serveer met de saus.