Rookworst met boerenkool en rozemarijn-balsamicouitjes
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram witte bataat
- 800 gram Doré kruimige aardappels
- 400 gram boerenkool
- 4 stuks rookworst
- 2 stuks rode ui
- 2 tl rozemarijn
In Huis
- 2 klont boter
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 3 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Schil de bataat en aardappels en zet in een grote pan net onder water, voeg zout toe. Leg de boerenkool erbovenop. Dek goed af en breng aan de kook. Kook/stoom gaar in 15-20 minuten.
- Doe de rookworst in de verpakking in een pannetje met water. Warm zachtjes ca. 20 minuten op (zonder aan de kook te laten komen).
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Voeg zout en peper toe. Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Voeg bij de ui als ze glazig is. Schep om en blus af met balsamicoazijn.
- Giet de aardappels en boerenkool af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp alles samen met een goede klont boter en eventueel wat kookvocht. Breng goed op smaak met peper en zout (ca. 1 tl bij 4p).
- Leng eventueel de balsamicouitjes aan met wat water en serveer bij de boerenkoolstamppot met de worst.