Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram aardappelen
- 2 stronkjes roodlof
- 1 stuks appel
- 200 gram tomaten
- 150 ml yoghurt
- 400 gram dorade
In Huis
- 2 el olijfolie
- 1 citroen
- 2 takjes dragon
- 1 tl korianderpoeder
- 50 ml olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Schil de aardappels en kook 10-15 minuten tot bijna gaar. Verwarm de oven voor tot 225° C. Snij de aardappels in stukken, bestrooi met zout en besprenkel met de olijfolie. Hussel even om. Doe in een grote ovenschaal en bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.
- Verwijder het stronkje van de roodlof. Doe in een schaal. Snij de blaadjes in grote stukken. Schil de appel en snij in lucifertjes. Besprenkel met wat citroensap. Doe bij de roodlof. Snij de tomaten in dunne halve maantjes en doe bij de roodlof.
- Snij 1 takje dragon fijn en meng met de yoghurt en korianderpoeder tot een yoghurtdressing. Zet weg tot gebruik.
- Doe de olijfolie extra vierge in een vijzel. Snij het andere takje dragon grof en doe ook in de vijzel. Mix dit samen in de vijzel tot een kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de huidkant van de dorade een paar keer in. Bestrooi met zout en peper. Bak ca. 4 min op de huid en draai nog 2 min om.
- Leg de filets op een bord en schenk er wat van de dragonolie over. Maak de roodlofsalade aan met de yoghurtdressing en schep om. Serveer de vis met de salade en de gebakken aardappels.