Roodlofsalade met peer en belegen kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks Conference peren
- 4 stronkjes roodlof
- 8 sneetjes pain gris
- 200 gram belegen kaas
In Huis
- 2 el olie om te bakken
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Schil de peren en ontdoe van het klokhuis. Snij in achten.
- Doe de peren in een ovenschaal en schenk er de olie bij. Meng voorzichtig en bestrooi met peper en zout. Rooster in het midden van de oven ca. 20 minuten of tot de peer begint te bruinen. Laat afkoelen.
- Maak de vinaigrette van de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes.
- Snij 2 plakjes brood p.p. en rooster om en om 2-4 minuten.
- Meng vlak voor het serveren de sla met de peer en de dressing. Brokkel er wat stukjes kaas over.