Roodbaars met bloemkool, boterbonenpuree en kappertjes-peterselie olie - kopie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bloemkool
- 2 blikjes boterbonen
- 3 el peterselie, fijngehakt
- 2 el kappertjes
- 4 roodbaarsfilets
In Huis
- 2 tenen knoflook
- olie om te bakken
- 1 el paprikapoeder
- 3 el olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Zet een grote pan met een laagje water en zout op voor de bloemkool.
- Haal de vis uit de koeling om op temperatuur te komen.
- Breek de bloemkool in kleine roosjes en doe bij het water als het kookt. Kook met deksel op de pan in ca. 6 min gaar vanaf het moment dat het water weer kookt. Snij intussen de knoflook fijn.
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet boven een bak en bewaar het vocht (!!).
- Verwarm in een steelpan wat olie en fruit hierin de knoflook op zacht vuur aan met het paprikapoeder. Doe dan de bonen erbij en fruit even mee.
- Doe er dan 100 ml (bij 4p)van het vocht bij en warm door. Hou warm.
- Giet de bloemkool af en hou warm.
- Meng de fijngehakte peterselie met olijfolie extra vierge en de kappertjes.
- Verwarm in een koekenpan wat olie of boter.
- Snij de huid van de roodbaars een paar keer in met een schuin mes, dat voorkomt kromtrekken. Bestrooi de vis met peper en zout en bak op de huid een paar minuten. Draai dan nog een paar minuten om.
- Pureer intussen met de staafmixer de bonen tot een gladde puree. Doe indien nodig wat extra vocht erbij, het moet een lekker gladde puree worden.
- Serveer de vis met de boterbonenpuree en de bloemkool en bedruip alles rijkelijk met de kappertjes-peterselie olie.