Rood- witlofsalade met linzen, paranoten en grillkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram wortelpeterselie
- 1 stuks venkel
- 1 stuks sjalot
- 2 kropje roodlof
- 2 kropje witlof
- 60 gram paranoten
- 2 blikje linzen
- 300 gram Syrische grillkaas (uit NL)
- plukje waterkers
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1 tl zout
- 5 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en snij de wortelpeterselie in kleine blokjes. Snij de venkel in plakjes. Meng beide met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven.
- Snij de sjalot in ringetjes, fruit zachtjes in een grote koekenpan of wok.
- Snij de roodlof en witlof in ringen. Bak ca. 5 minuten op hoog vuur mee met de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de knoflook-balsamico vinaigrette. Pers de knoflook in een schaaltje en druk het zout (1 tl bij 4p!) er met een lepeltje doorheen. Meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en mosterd en breng op smaak met peper.
- Hak de paranoten grof.
- Giet de linzen af en warm even mee met de lof. Zet het vuur uit en meng de dressing er goed doorheen. Meng ook de groenten uit de oven erdoor en breng op smaak met peper en zout (let op, de grillkaas is ook zout). Verdeel alvast over de borden.
- Veeg de koekenpan schoon. Halveer de blokken grillkaas. Bak in wat olie om en om bruin. Serveer de salade (direct) met de grillkaas, een plukje waterkers en bestrooi met de paranoten.