Romige zalmpasta met wintergroenten en spinazie
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 300 gram wortelpeterselie
- 0.5 zak oranje bataat
- 10 gram dille
- 1 stuks citroen
- 200 gram spinazie
- 200 ml sojacuisine
- 400 gram zalmstukjes
- 500 gram verse tagliatelle
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 mespuntje chilivlokje (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de sjalot. Bak zachtjes met een snuf zout.
- Schil de wortelpeterselie en bataat en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Bak afgedekt 5-10 minuten op middelhoog vuur. Schud af en toe.
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
- Hak de dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp de citroen.
- Voeg de spinazie bij de groenten als deze beetgaar zijn en laat slinken.
- Roer de sojacuisine, dille en citroenrasp erbij. Breng op smaak met zout, peper, evt. wat chilivlokjes en een kneepje citroensap.
- Dep de zalmstukjes droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Voeg bij de groenten en laat 3-5 minuten met de deksel op de pan garen.
- Kook de verse pasta 2-3 minuten al dente. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
- Roer de pasta met eventueel wat kookvocht voor extra smeuïgheid voorzichtig door de saus (zie tip). Serveer direct.
- Meng niet direct alle pasta door de saus.