Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige zalmpasta met prei, courgette en dille

Vis

  • Totale tijd minuten
Zalmpasta met prei courgette en dille  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stuks prei
  • 1 stuks courgette
  • 4 el verse dille
  • 0.25 krop romaine sla
  • 4 stuks zalmfilet
  • 400 gram tagliatelle
  • 1 bakje zure room

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl venkelzaadjes (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 0.5 tl chilivlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de stengels bleekselderij in halve maantjes. Bak in een wok met wat olie en eventueel venkelzaadjes als je die in huis hebt.
  2. Was en snij de prei in ringen. Hak de knoflook fijn. Voeg de prei en de knoflook bij de bleekselderij. Roer om en laat met deksel zachtjes ca. 4 minuten sudderen.
  3. Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de pasta. Voeg als het water kookt de pasta toe, roer goed door en kook vanaf dat het water weer kookt in ca. 8 minuten al dente. Giet af en besprenkel met olijfolie extra vierge.
  4. Haal de deksel van de wok. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in kwart maantjes. Voeg bij de bleekselderij en prei. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de dille fijn.
  6. Optioneel: Maak in een slabak een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Was de sla en hussel door de vinaigrette. Je kunt hier ook nog een beetje bleekselderij in halve maantjes aan toevoegen als je dit over hebt.
  7. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de zalm met de huid naar beneden en de deksel op de pan in 8-10 minuten gaar. Druk eventueel even zacht aan om te zorgen dat de huid niet bol gaat staan. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Roer de zure room door de groenten als deze gaar zijn. Meng de dille en pasta erbij (begin met een deel van de pasta en kijk of de verhouding goed is voor je, zo ja, bewaar de rest voor een andere dag). Garneer met nog wat losse takjes dille en eventueel wat chilivlokjes voor wat meer pit.
  9. Serveer de pasta met de zalm en de sla.