Romige zalmpasta met bataat, pastinaak en dille
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 4 stengel bleekselderij
- 300 gram pastinaak
- 300 gram bataat
- 300 gram volkoren spaghetti (zie tip)
- 15 gram dille
- 1 stuks citroenrasp
- 1.5 bakje crème fraîche
- 400 gram zalmstukjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 0.5 tl chilivlokje (optioneel)
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de sjalot en snij de bleekselderij in plakjes. Bak met een snuf zout op laag vuur.
- Schil de pastinaak en bataat en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 10 minuten op middelhoog vuur afgedekt met een klein scheutje water.
- Kook de spaghetti in 8-10 minuten al dente (zie tip). Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
- Hak de dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp de citroen.
- Roer de crème fraîche met een beetje kookvocht en de dille door de groenten. Breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en evt. een chilivlokje.
- Dep de zalmstukjes droog en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de groenten en laat 3-5 minuten met de deksel op de pan garen. Schep tussentijds om.
- Roer de spaghetti voorzichtig door de saus. Verwarm kort mee. Voeg evt wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken en breng goed op smaak met zout en peper.
- Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.