Romige venkelpasta met fris slaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Venkelknol
- 4 el Salie
- 1 el Venkelzaad
- 300 g Spelt pasta
- 4 el Peterselie
- 2 zakje(s) Gemengde sla
In Huis
- om te bakken Boter
- 3 teentje(s) Knoflook
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Witte wijnazijn
- 1 tl Mosterd
- naar smaak Peper en zout
- naar smaak Suiker
- 125 ml Creme fraiche
- naar smaak Citroensap
Recept stappen
- Zet een pan met water en zout op voor de pasta.
- Halveer de venkelknollen, verwijder de kernen en snij in dunne plakjes.Hak de knoflook fijn.
- Verwarm in een stoofpan of wok een klontje boter en bak daarin de venkel een paar minuten aan. Snij intussen de salie in stukjes en voeg samen met het venkelzaad en de knoflook bij de venkel. Roer om en doe de deksel op de pan. Stoof in circa 5 minuten gaar.
- Kook intussen de pasta beetgaar. Op de verpakking staat 5-7 minuten maar wij vinden zelf minimaal 7 minuten. Hak de peterselie vast fijn. Was de sla en meng met een simpele vinaigrette van olie, azijn, mosterd, peper zout en wat suiker.
- Bewaar met behulp van een soeplepel wat pasta kookvocht in een kopje voor later en giet de pasta af.
- Roer de creme fraiche en 3/4 van de peterselie door de venkel. Meng de pasta erdoor met wat eetlepels kookvocht.
- Maak op smaak met zout en peper, een beetje citroensap, een scheutje olijfolie en bestrooi met de rest van de peterselie. Server de pasta met de gemengde sla.