Romige tagliatelle met warmgerookte zalm, venkel, winterpostelein en citroen
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 pakje warmgerookte zalm
- 200 gram knolselderij
- 1 stuks venkel
- 300 gram tagliatellle
- 100 gram winterpostelein
- 1 stuks citroen
- 200 gram spitskool
- 1.5 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- mespuntje chilivlokjes (optioneel)
Recept stappen
- Haal de zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
- Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de blokjes even stevig aan. Verwijder het hart en loof van de venkel, snij in kleine stukjes, bak even mee. Voeg een scheutje water toe en dek af. Bak zachtjes ca. 10 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe.
- Kook de tagliatelle in 9-11 minuten al dente (zie tip). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
- Was de winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Rasp de citroen. Snij de spitskool in reepjes en hak de knoflook fijn. Bak een paar minuten mee met de venkel als die wat zachter is. Voeg eventueel een mespuntje chilivlokjes toe.
- Roer de crème fraîche met een beetje kookvocht en de citroenrasp door de groenten. Breng op smaak met zout, peper en flinke kneep citroensap.
- Pluk de zalm. Roer de tagliatelle, winterpostelein en zalm voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt. wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer direct.
- je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.