Romige tagliatelle met overjarige kaas, spinazie, tomaatjes en zonnebloempitten
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram spitskool
- 60 gram zonnebloempitjes
- 400 gram cherrytomaatjes
- 100 gram overjarige kaas
- 400 gram tagliatelle
- 125 ml crème fraîche
- 350 gram spinazie
In Huis
- om te bakken olie of boter
- 2 teentjes knoflook
- naar smaak chilivlokjes (optioneel)
Recept stappen
- Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta.
- Snipper de ui. Fruit zachtjes(!!) in een wok of hapjespan in wat olie of boter totdat de ui een beetje bruin kleurt. Voeg zout toe.
- Snij de spitskool in reepjes. Hak de knoflook fijn.
- Rooster de zonnebloempitjes in een grote droge pan. Pas op dat ze niet verbranden. Snij intussen de tomaatjes doormidden.
- Is de ui mooi bruin? Mooi. Voeg dan de spitskool en de helft(!) van de knoflook bij de ui en bak een paar minuten mee. Zie tip.
- Rasp intussen de kaas en roer 2/3 de in een bakje door de crème fraîche, samen met flink peper.
- Kook de pasta gaar in 8 minuten. Zorg dat het water flink kookt en dat je in het begin goed roert zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Bewaar bij het afgieten een schep kookvocht.
- Roer de crème fraîche met kaas door de spitskool en laat smelten. Gebruik zo nodig een schep kookvocht. Hou warm, laat niet koken.
- Gebruik de pan van zonnebloempitten. Verwarm wat olie en bak de spinazie (bewaar wat voor bij de burgers!) tot ze slinkt. Voeg de andere helft van de knoflook toe. Voeg vlak voor het serveren de cherry tomaatjes toe en laat ze iets opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de tagliatelle met de roomsaus. Verdeel over de borden en daaroverheen de spinazie en tomaat. Maak af met de zonnebloempitjes.
- Bak wat chilivlokjes mee als je het gerecht wat pit wil geven.