Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige tagliatelle met belegen kaas, spinazie, tomaatjes en zonnebloempitten

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Romige tagliatelle met belegen kaas, spinazie, tomaatjes en zonnebloempitten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 200 gram spitskool
  • 400 gram snoeptomaatjes
  • 150 gram Graafstroom belegen
  • 300 gram spinazie

In Huis

  • om te bakken olie of boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram zonnebloempitjes
  • naar smaak chilivlokjes (optioneel)
  • 400 gram tagliatelle
  • 125 ml crème fraîche
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta.
  2. Snipper de sjalot. Fruit zachtjes(!!) in een wok of hapjespan in wat olie of boter totdat de sjalot een beetje bruin kleurt. Voeg zout toe.
  3. Snij de spitskool in reepjes. Hak de knoflook fijn.
  4. Rooster de zonnebloempitjes in een grote droge pan. Pas op dat ze niet verbranden. Snij intussen de tomaatjes doormidden.
  5. Is de sjalot mooi bruin? Mooi. Voeg dan de spitskool en de helft(!) van de knoflook bij de sjalot en bak een paar minuten mee. Zie tip.
  6. Rasp intussen de kaas en roer 2/3 de in een bakje door de crème fraîche, samen met flink peper.
  7. Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat het water flink kookt en dat je in het begin goed roert zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Bewaar bij het afgieten een schep kookvocht.
  8. Roer de crème fraîche met kaas door de spitskool en laat smelten. Gebruik zo nodig een schep kookvocht. Hou warm, laat niet koken.
  9. Gebruik de pan van de zonnebloempitten. Verwarm wat olie en bak de spinazie tot ze slinkt. Voeg de andere helft van de knoflook toe. Voeg vlak voor het serveren de snoeptomaatjes toe en laat ze iets opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Meng de tagliatelle met de roomsaus. Verdeel over de borden en daaroverheen de spinazie en tomaat. Maak af met de zonnebloempitjes.
  11. Bak wat chilivlokjes mee als je het gerecht wat pit wil geven.