Romige stroganoffsaus met kastanjechampignons, paprika, peen en zilvervliesrijst
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks sjalot
- 2 stuks rode paprika
- 3 stengels bleekselderij
- 200 gram peen
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml slagroom / sojacuisine
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 0.5 tl chilivlokjes (optioneel)
- 1 el bloem
- 200 ml water
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 1 el mosterd
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Breng de rijst met de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwarm olie in een afdekbare braad- of hapjespan. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Snij de paprika in dunne reepjes, voeg toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe.
- Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Schil de peen en snij in kwart maantjes. Voeg toe en bak zachtjes afgedekt verder, schep af en toe om.
- Snij de kastanjechampignons in kwarten, bak een paar minuten mee. Maak ruimte in het midden en fruit daar de tomatenpuree, de paprikapoeder (evt. de helft gerookte als je dat in huis hebt) en chilivlokjes (optioneel) een minuutje aan. (Zie culi-tip!)
- Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe. Dek af en laat pruttelen tot de groenten beetgaar zijn, ca. 10 minuten.
- Roer de slagroom/sojacuisine en mosterd erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een kneep citroensap. Serveer met de rijst.
- Culi-tip: Blus af met een scheut vodka als je dat in huis hebt!