Romige stroganoff saus met kipgehakt, groenten en basmatirijst
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram basmatirijst
- 400 gram kipgehakt basilicum-oregano
- 2 stuks rode paprika
- 200 gram peen
- 250 gram gesneden kastanjechampignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml slagroom
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 0.5 tl chilivlokjes (optioneel)
- 1 el bloem
- 200 ml water
- 0.5 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
- 1 el mosterd
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Breng de rijst met de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwarm olie in een afdekbare braad- of hapjespan. Bak het gehakt rul. Hak intussen de knoflook fijn, voeg toe.
- Snij de paprika in dunne reepjes. Voeg toe en bak zachtjes afgedekt verder (dan gaart het sneller), schep af en toe om. Schil de peen en snij in kwart maantjes, voeg toe samen met de kastanjechampignons. Bak een paar minuten.
- Maak ruimte in het midden en fruit daar de tomatenpuree, het paprikapoeder en de chilivlokjes (optioneel) een minuutje aan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe. Dek af en laat pruttelen tot de groenten beetgaar zijn, ca. 10 minuten.
- Roer de slagroom en mosterd erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een kneep citroensap. Serveer met de rijst.